perjantai 26. heinäkuuta 2013

Käsityöt komerossa

Olohuoneemme nurkkaan kotiutui tämmöinen komero:




Leveyttä on pari metriä, korkeutta reilu kaksi metriä ja syvyyttäkin ainakin 60 senttiä. Ihan hyvin se silti siihen mahtui, kun tarvetta huonejärjestelyille ja tavaroiden uudelleen sijoituksille oli täällä kodissamme.
Komerohan on hankittu Ikeasta, Pax-järjestelmää. Ovet ovat huurrelasia (Sekken) ja rungon väri vaaleaksi petsattua tammikuviota. 


Käsityöpisteeni muutti siis lastenhuoneen tieltä pois. Ja nykyään työpöytäni on upotettu komeroon :)

Hyvä järjestys takaa sen, että kaikki mahtuu ja löytyykin tuolta. 
Sähköt on tuotu komeron takaa puhkaisemalla alanurkkaan jatkojohdon kokoinen reikä. 


Toinen puoli liukuovista kun on auki, niin minulla on hyvin tilaa työskennellä. Toinen puoli komerosta toimii oikeastaan pelkästään erinäisten käsityötarvikkeiden varastona. Kankaita, lankoja, helmi-, nappi- ja kapussitarvikkeita mm. riittää..

Hyvät nuo liukovet muutenkin. Ennen työpöytäni kun oli kaikkien nähtävillä kaikkine sekasotkuineen, niin nyt voi vain vetää oven eteen ja sillä hyvä. Ovet hillitsevät myös varmasti pikkuapulaisten osallistumista kesken oleviin projekteihin ja ylipäätään käsityötarvikkeiden järjestelyyn.

Hiemanhan nuo ovet kuultaa läpi, mutta ei kiinni ollessa kuitenkaan koko totuutta järjetsyksestä näe :)




Kohdevalona tällainen pikkuinen led-valo. Hyvin riittää ylempänä hyllynreunassa olevan ns. yleisvalon kanssa illallakin työskentelyyn.


Leveyttä työtasolla on reilut 90cm ja syvyyttä n. 60cm. 
Sivuun virittelin ompelulankatelineen. Ehdottomasti oltava kädenulottivilla silloin, kun niitä tarvitsee. Pöydän reunaan olen myös (tyylikkäästi) teipannut mittanauhan, jota tulee käytettyä erityisesti koru- ja ompelutöissä.

Syvyyttä työtasolla on sen verran reilusti, ettei haittaa vaikka nuo koneet tuolla työtasolla takana ovatkin. Sen kauemmas niitä en halua haudata, kun muuten kynnys aloittaa ompeluhommat vaan kasvaisi. Tuosta on helppo ottaa käyttöön, kun inspiraatio/tarve yllättää.


Jalkotila on niin leveä, että sain sinnekin vähän lisää säilytystilaa. Kädenulottuvilla siis erilaisia ompelu- ym tarvikkeita ja nuo korupihditkin laitoin myös roikkumaan tuohon korinreunaan. Toisessa alanurkassahan oli vielä yksi kone, mutta jalat mahtuu silti oikaisemaan tavaroista huolimatta hyvin tuonne alle, ettei tarvitse kippurassa istua.


Heti työskentelytason yläpuolella helmet ja muut tykötarpeet kädenulottivilla. 

***

Ideoita ompelupisteen / käsityöpisteen komeroon sijoittamiselle löysin muutamastakin paikasta:

18 kommenttia:

  1. OOOh! Hyvältä näyttää kerrassaan!!

    VastaaPoista
  2. Tosi näppärä toteutus ja siisti ilmestys! Houkuttelee puuhailemaan :)

    VastaaPoista
  3. Ihanasti sait kyllä nyt kaikki mahtumaan. Tuossa on hyvä työskennellä.

    VastaaPoista
  4. Hieno työpiste! Ja ihanasti kaikki tarvittava käden ulottuvilla. :) Meillä on vastaava kaappi eteisessä vaatesäilytystä varten. Liukuovet on kätevät.

    VastaaPoista
  5. Tykkään kun kaikki on heti valmiina ja taas vastaavasti, jos pitää äkisti lopettaa, ovi on helppo vetäistä eteen ja jatkaa sitten taas myöhemmin. Hieno!

    VastaaPoista
  6. Hieno työpiste, selvästikin tarkkaan mietitty toimivuuden kannalta.

    VastaaPoista
  7. Tosi kätevä systeemi!Kyllä sun nyt kelpaa:)

    VastaaPoista
  8. Onpa hieno työpiste ja miten sulla on järjestyksessa kaikki välineet.

    VastaaPoista
  9. Kiitos teille kommenteista! Ajattelin minäkin esitellä tuon muuttuneen harrastuspisteeni, kun niitä muiden blogeistakin tykkään bongailla :)

    VastaaPoista
  10. Käsittämättömän siistiä! :) Hieno työpiste kyllä!

    Mulla olleet blogien seuraamisetkin tauolla, kuten oikeastaan omat käsityötkin.. saapa nähdä miten nyt into pysyy yllä ja aika riittää. 7v kotona olon jälkeen "oikeisiin" töihin totuttelu vie näemmä mulla aikansa.. ei ole siinä sivussa jaksanut juurikaan ommella..

    VastaaPoista
  11. On hyvä ja järjesyksessä oleva työpiste. Minulla on samanlainen ompelukaappi makuuhuoneessa. Olen laittanut pöytätason kisoille, niin sen voi vetää komeronleveyden ulos. On jotenkin "avarampi" olo kuin siellä kaapissä ommellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä komero kyllä on tämä. Mites tuo kisko, löttyykö ihan perus rautakaupasta? Vois ollakin hyvä.

      Poista
  12. Ostin ensimmäisen kiskoni Clas Ohlsonilta, mutta ne oli vain 40 cm. Kun kävin ostamassa pöytälevyn ompelukaappiini (liikkeesstä missä tehdään keittiökaappeja) niin huomasin siellä 50 ja 60 cm kiskoja. Otin 50 cm. Ja näissä kiskoissa on hidastustoiminto. Nämä on hyvät. Tavallisesta rautakaupasta en kiskoja kyselyistä huolimatta löytänyt.

    VastaaPoista
  13. Moikka! Saisiko kysellä vielä kokemuksia tästä kaapista. Onko mitään negatiivista? Hankitko tähän tasoon kiskoja, joilla sait koneen ulos kaapista? Harkinnassa olisi samanlainen ratkaisu, tosin niin, että toiselle puolelle tulisi ompelukone ja toiselle saumuri :). Kuulisin mielelläni käyttökokemuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme muuttaneet ja ko kaappi ei ole enää käytössä, ei mahdu nykyiseen taloomme järkevästi. :/ Mutta yli 2v tuota käytin ja tyytyväinen olin. Kiskoja en itse hankkinut, pärjäsin hyvin ilman, kiskojen kanssa olisin ehkä kaivannut vielä tukevampaa pöytälevyä. Jos tarvitset täys syvät hyllyt pöytätason yläpuolelle niin sitten suosittelen kiskoja pöytälevyyn. Negatiivista? En nyt keksi, tai no jos enempi ompelee myös saumurilla niin sitten suosittelen kyllä enemmän tuota pöytätilaa niin ei tarvitse nostaa toistaa konetta pois tieltä aina välillä

      Poista

Kiitos kommentistasi!